Status
Opgeleverd in
Thema
Setting
Diagnostiek en behandeling
Precall, handleidingen en studies
2021-138: Ontwikkeling van een behoefte- en risicobeoordelingstool voor de BW/MO
Dit project komt voort uit de behoefte om herstel-/krachtgericht werken en risicobeheersing in de BW/MO met elkaar in balans te brengen en elkaar te laten versterken.
Lopend2020-133: Cliëntprofielen 3RO
Het onderzoek is bedoeld om tot cliëntprofielen te komen die aansluiten bij de doelgroepen van 3RO en om professionals van reclassering en forensische zorg een beter onderbouwde keuze te laten maken bij het inzetten van de juiste interventies, werkstraffen, toezicht en forensische zorg.
Afgerond2020-130: Vooronderzoek vertaling KFZ calls / producten naar mogelijkheden doorontwikkeling Forensische Leerlijn
In de ontwikkeling van de Forensische Leerlijn is zoveel mogelijk aangesloten bij de state-of-the art kennis die KFZ afgelopen jaren heeft opgeleverd. In dit vooronderzoek worden de KFZ producten in de breedte beoordeeld op bruikbaarheid voor competentie-ontwikkeling van professionals.
Afgerond2019-111: Verkorte Delictanalyse
De module ‘delictanalyse’ is in zijn uitgebreide vorm niet in alle settingen even bruikbaar. Daarom is er een handleiding voor een verkorte delictanalyse (VDA) ontwikkeld, om zo inzicht te krijgen in de delictfactoren van de deelnemer.
Afgerond2019-102: Prevalentie en effectieve behandeling van NAH in de forensische populatie
Doel van dit project is om meer inzicht te krijgen in de prevalentie en de rol van niet-aangeboren hersenletsel in behandelingen binnen de forensische populatie, teneinde een screeningsinstrument en handreiking te ontwikkelen.
Afgerond en implementeerbaar2017-71: Het ontwikkelen van de DROS 2.0
In dit project wordt het instrument de DROS (Dynamic Risk Outcome Scales) herzien en gevalideerd, zodat het in de toekomst onderbouwd zowel als ROM-instrument als risicotaxatie-instrument ingezet kan worden.
Afgerond2017-59: STiP 5.1
Dit project onderzoekt de inzetbaarheid van het instrument STiP 5.1 (uit de reguliere GGZ) voor het meten van behandelvoortgang bij forensische patiënten met een persoonlijkheidsstoornis.
Afgerond en implementeerbaar2015-42: Handreiking risicofactoren en functioneringsniveau LVB
In dit project is gewerkt aan een protocol en bijbehorend instrumentarium waarbij risicofactoren en functioneringsniveau van cliënten met een LVB in kaart worden gebracht, ten behoeve van het risicomanagementplan.
Afgerond en implementeerbaar2014-30: E-health: Zelfscore app
De zelfscore app is ontworpen zodat patiënten hun eigen behandelvoortgang bij kunnen houden, naast die van de behandelaar. Items uit de HKT-R en HCR-20V3 zijn hiervoor omgeschreven naar voor patiënten te beantwoorden vragen.
Afgerond en implementeerbaar2014-30: E-health: Verlofhulp
Deze applicatie is bedoeld ter ondersteuning van de patiënt tijdens zijn verlof vanuit een klinische behandeling. Op gezette tijden wordt bijvoorbeeld geïnformeerd naar gemaakte afspraken en naar hoe iemand zich voelt.