Implementatienetwerken

Ben jij bezig met de implementatie van een KFZ-product? Of ben je voornemens een KFZ-product te implementeren? Doe dan mee met een implementatienetwerk van KFZ!

Wat is een implementatienetwerk?

Een implementatienetwerk is een tijdelijke werkgroep van organisaties die bezig zijn met een zelfde soort implementatie of dit voornemens zijn. De nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen met elkaar om zo van elkaar te leren en elkaar verder te helpen. Het netwerk komt twee maal bij elkaar om gezamenlijk aan de slag te gaan met implementeren.

Voor wie is het?

Het netwerk is bedoeld voor de medewerkers die zich met de implementatie van een KFZ-product in hun organisatie (gaan) bezig houden en hierbij gebruik willen maken van de ervaringen van anderen. Het maakt niet uit of je nog aan de start van het implementatietraject staat of dat het al in gang is gezet. Er kunnen per organisatie maximaal twee personen aanschuiven. Als je wilt deelnemen, verwachten we een actieve deelname aan het netwerk. 

Wat houdt het precies in?

Tijdens de bijeenkomsten worden verschillende vraagstukken besproken die essentieel zijn in het richting geven van een implementatietraject. Hiermee gaan we terug naar de basis: Wat maakt een implementatietraject succesvol? Hoe vlieg je dit aan? Hoe creëer je draagvlak? En hoe baken je je implementatie af? Bij al deze vragen kunnen de deelnemers van elkaar leren en elkaar verder helpen. Daarnaast wordt projectmanagement in een notendop besproken.

Er vinden 2 bijeenkomsten plaats in een periode van 3 maanden.

  • 1e bijeenkomst: Kennismaking met andere organisaties van dit specifieke netwerk. De ontwikkelaar van het product  geeft een presentatie over het KFZ-product dat onderwerp is van dit implementatienetwerk. Het EFP geeft een korte training op gebied van projectmanagement en implementatie. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van het projectvoorstel en een projectplan afgestemd op jouw organisatie. Tenslotte vul je een product specifieke implementatiemonitor in waarop de belangrijkste kritische succesfactoren voor de implementatie van het product zijn uitgezet.
    Vanaf de bijeenkomst kun je in een speciaal opgerichte KNAPP groep samenwerken, ervaringen delen en vragen stellen. 
  • Spreekuur: na anderhalve maand heb je telefonisch contact met het EFP. Er is ruimte voor overleg, sparren en het bespreken van knelpunten.
  • 2e bijeenkomst: 3 maanden na de eerste bijeenkomst komen de deelnemende organisaties opnieuw bij elkaar. In deze bijeenkomst wordt de voortgang van de implementatie besproken, ervaringen over het implementatietraject worden uitgewisseld en er vindt verdieping omtrent borging van de implementatie.  
  • Terugkomdag: wanneer de deelnemende organisaties dit aangeven, kan er na een half jaar een vervolgsessie georganiseerd worden voor het bespreken van specifieke vraagstukken en thema's.

Geplande implementatienetwerken

In 2022 staan de volgende implementatienetwerken gepland:

Om je in te schrijven, klik op de gewenste datum om naar het inschrijfformulier te gaan. 

Staat jouw product er niet bij?

Ook in 2023 worden er implementatienetwerken georganiseerd. Heb jij een bepaald product of een specifiek thema waar je graag mee aan de slag wilt, maar wat nu niet wordt aangeboden? Geef dit bij ons aan.

 

                                                                           

Wie organiseert het netwerk?

KFZ faciliteert het netwerk en verzorgt de bijeenkomsten. KFZ ondersteunt bij het uitwisselen van ervaringen en legt samen met de organisaties een goede basis voor de implementatie. De verantwoordelijkheid voor de daadwerkelijke implementatie blijft bij de organisatie zelf.

Praktische informatie

Bij voldoende animo gaat het netwerk van start. We zullen dit per mail met je communiceren.