Implementatienetwerken

Ben jij bezig met de implementatie van een KFZ-product? Of ben je voornemens een KFZ-product te implementeren? Doe dan mee met een implementatienetwerk van KFZ!

Wat is een implementatienetwerk?

Een implementatienetwerk is een tijdelijke werkgroep van organisaties die bezig zijn met een zelfde soort implementatie of dit voornemens zijn. De nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen met elkaar om zo van elkaar te leren en elkaar verder te helpen. Het netwerk komt een aantal sessies bij elkaar om gezamenlijk aan de slag te gaan met implementeren.

Voor wie is het?

Het netwerk is bedoeld voor de medewerkers die zich met de implementatie van een KFZ-product in hun organisatie (gaan) bezig houden en hierbij gebruik willen maken van de ervaringen van anderen. Het maakt niet uit of je nog aan de start van het implementatietraject staat of dat het al in gang is gezet. Er kunnen per locatie maximaal twee personen aanschuiven. Als je wilt deelnemen, verwachten we een actieve deelname aan het netwerk. 

Wat houdt het precies in?

Tijdens de bijeenkomsten wordt uitleg gegeven door de ontwikkelaar van het product en worden verschillende vraagstukken besproken die essentieel zijn in het richting geven aan een implementatietraject. Hiermee gaan we terug naar de basis: Wat maakt een implementatietraject succesvol? Hoe vlieg je dit aan? Hoe creëer je draagvlak? En hoe baken je je implementatie af? Daarnaast wordt projectmanagement in een notendop besproken. 

Bij al deze vragen kunnen de deelnemers met elkaar meedenken, van elkaar leren en elkaar verder helpen. 

Geplande implementatienetwerken

In 2023 staan de er drie implementatienetwerken gepland. Voor meer informatie, klik op het betreffende implementatienetwerk.

 

                                                                           

 

Wie organiseert het netwerk?

KFZ faciliteert het netwerk en verzorgt de bijeenkomsten. KFZ ondersteunt bij het uitwisselen van ervaringen en legt samen met de organisaties een goede basis voor de implementatie. De verantwoordelijkheid voor de daadwerkelijke implementatie blijft bij de organisatie zelf.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Ausems via mausems@efp.nl.