Status
Opgeleverd in
Thema
Setting
Diagnostiek en behandeling
Precall, handleidingen en studies
2022-173: Forensische Leerlijn: beheer, behoud en implementatie
Het beheer, behoud en implementatie van de Forensische Leerlijn.
Lopend2021-159: Doorontwikkeling e-Health modules psycho-educatie
Doorontwikkeling e-Health modules psycho-educatie voor forensische ambulante instellingen.
Lopend2021-157: De effectiviteitspuzzel van eHealth
Wat is de toegevoegde waarde van online modules voor behandelingen in de forensische zorg?
Lopend2020-148: Virtual Reality oefen-omgeving voor zedenplegers gericht op kinderen
Het doel van dit project is om te onderzoeken of een VR-oefen-omgeving een nuttige aanvulling is op de huidige behandeling van daders van seksueel kindermisbruik binnen FPC’s.
Lopend2020-146: Een sprong in het diepe: De evaluatie en implementatie van DEEP
Een sprong in het diepe: De evaluatie en implementatie van DEEP, een virtual reality biofeedback game, in de forensische zorg
Afgerond2020-127: Vooronderzoek doorontwikkeling e-modules psycho-educatie
Het doel van dit huidige project is het doen van ‘onderzoek’ om te achterhalen wat er nodig is aan doorontwikkeling zodat het product technisch gezien door (vrijwel) alle ambulante forensische instellingen gebruikt kan worden en het aanbod in voldoende mate voldoet aan de behoeften van de behandelaars en cliënten.
Afgerond2020-125: Vooronderzoek doorontwikkeling "Goed Ernaast"
Op welk niveau bevindt het KFZ product "Goed ernaast" zich nu en wat is er nodig voor een doorontwikkeling?
Afgerond en implementeerbaar2019-117: E-module Weet Wat Je Kan: evaluatie en doorontwikkeling
Het gebruik van de online versie van de psycho-educatie module Weet Wat Je Kan (WWJK) lijkt achter te blijven bij het gebruik van de papieren versie. In dit rapport is aan de hand van literatuur en gebruikerservaringen van zowel trainers als cliënten onderzocht wat hiervoor mogelijke redenen kunnen zijn, en hoe het gebruik van de online versie gestimuleerd zou kunnen worden.
Afgerond en implementeerbaar2019-113: Haalbaarheidsonderzoek Verlofapp 2.0
Het doel van het huidige project is om middels een pilot bij verschillende organisaties de VerlofHulp 2.0 te evalueren op patiënt-, behandelaar- en organisatieniveau, indien noodzakelijk te optimaliseren en bredere implementatie voor te bereiden.
Afgerond2018-80: Technologie in de fggz: crossing borders
In deze pre-call is onderzocht welke specifieke veelbelovende technologieën meer aandacht vanuit de praktijk en onderzoek behoeven.
Afgerond2017-63: Expertsysteem beroepsgeheim PPC's
Binnen dit project wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een digitaal expertsysteem, waarbij (zorg)professionals uit het gevangeniswezen ondersteuning krijgen in de besluitvorming rondom het doorbreken van het beroepsgeheim.
Afgerond en implementeerbaar2015-44: Weet Wat Je Kan E-Module
In dit project is de module 'Weet Wat Je Kan', gericht op psycho-educatie van de LVB-doelgroep, vertaald naar een e-module. Er is ook een online instructiefilm gemaakt om de scholing in de module voor trainers te bevorderen.
Afgerond en implementeerbaar2014-36: E-learning module HKT-R en HCR-20V3
Deze e-learning module helpt de behandelaar kennis te maken met de verplicht gestelde risicotaxatie. Er kan alvast theorie worden gelezen en geoefend worden met casuïstiek. Dit is een voorbereiding op de face-to-face training in risicotaxatie.
Afgerond en implementeerbaar2014-30: E-health: Zelfscore app
De zelfscore app is ontworpen zodat patiënten hun eigen behandelvoortgang bij kunnen houden, naast die van de behandelaar. Items uit de HKT-R en HCR-20V3 zijn hiervoor omgeschreven naar voor patiënten te beantwoorden vragen.
Afgerond en implementeerbaar2014-30: E-health: Verlofhulp
Deze applicatie is bedoeld ter ondersteuning van de patiënt tijdens zijn verlof vanuit een klinische behandeling. Op gezette tijden wordt bijvoorbeeld geïnformeerd naar gemaakte afspraken en naar hoe iemand zich voelt.
Afgerond en implementeerbaar2014-30: E-health: GRIP-app
Een applicatie die erop gericht is stress en boosheid te herkennen en signaleren, waarop beheersing en monitoring kunnen worden ingezet bij de cliënt, door middel van games en oefeningen.
Afgerond en implementeerbaar2014-29: De Groeifabriek Forensische Zorg JJI´s
Er is een online training ontworpen voor jongeren in een justitiële jeugdinrichting. De training is gebaseerd op mindset interventies en draagt bij het vergroten van vertrouwen in ontwikkelingsmogelijkheden in de toekomst.
Afgerond en implementeerbaar2014-28: E-health psycho-educatie
In dit project zijn psycho-educatie modules opgesteld die voor verschillende patiëntgroepen in de (ambulante) forensische zorg te gebruiken zijn. Focus is geven van inzicht in de specifieke stoornis en bespreken van behandelmogelijkheden.
Afgerond en implementeerbaar2014-27: Blended module voor relationeel geweld
Een online module gericht op het verkrijgen van praktisch inzicht in en het voorkomen van geweld in relaties. De module kan flexibel ingezet worden in het geheel van de forensische behandeling.
Afgerond2014-26: Do's & Don'ts e-Health
In dit onderzoek is gekeken welke e-health toepassingen uit de algemene zorgsector wel of niet succesvol zijn in de praktijk, wat hiervoor de redenen zijn en wat de forensische zorgsector hiervan kan leren voor eigen e-health toepassingen.
Afgerond en implementeerbaarForensische Leerlijn
De doelstelling van de Forensische Leerlijn is het bevorderen van de deskundigheid en het vakmanschap van de professionals in het forensische zorgveld.
Afgerond en implementeerbaarGoed ernaast
In deze e-module wordt ondersteuning geboden aan naasten van cliënten/patiënten die in de forensische psychiatrie in behandeling zijn. De module kan zorgen voor een gevoel van steun en begrip voor de situatie.