Onderzoek forensische zorg

Wat is KFZ? 

Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) is een programma waarin het gehele forensische zorgveld sinds 2011 samen werkt aan de verbetering van de kwaliteit van de forensische zorg. Door middel van het uitzetten van onderzoek binnen de forensische zorg wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van kwaliteit en transparantie van de forensische zorg. Dit gebeurt door en voor het veld. Alle resultaten die voortkomen uit de onderzoeken en projecten zijn vrij beschikbaar voor de gehele forenische sector. 

Hoe zet KFZ onderzoek uit? 

KFZ zet zogeheten calls uit: onderzoeksthema’s waar geïnteresseerden een projectvoorstel voor kunnen indienen. De onderzoeksthema’s gaan in op de behoeften van het forensische veld. Jaarlijks worden er diverse calls ten behoeve van de zorginnovatie toegekend, dit heeft al tot meer dan 130 projecten geleid, waarvan er zo’n 80projecten zijn opgeleverd. Via onderstaande button bekijk je alle onderzoeken.

Daarnaast stimuleert KFZ ook de implementatie van reeds opgeleverde KFZ-producten, met het aanbieden van een implementatiesubsidie, implementatienetwerken, een toolbox en KFZ-QuickScan. Jaarlijks vindt er een symposium plaats waar reeds opgeleverde producten worden gepresenteerd.  

Bekijk hier al het onderzoek