Implementatienetwerken

ForZo/JJI wil vanaf 2018 graag zorgaanbieders die (samen)werken aan de implementatie van KFZ-producten belonen. ForZo/JJI heeft in haar inkoopvoorwaarden voor 2018 opgenomen dat zorgaanbieders in aanmerking kunnen komen voor een toeslag op het tarief in 2019 als zij in 2018 deelnemen aan een implementatienetwerk van één of meer door hen geselecteerde KFZ-producten. Daarom worden rondom diverse KFZ-producten implementatienetwerken gevormd, specifiek voor de door hen opgenomen producten. Lees hier meer over de inkoopvoorwaarden. 

De producten die geselecteerd zijn voor tariefverhoging staan ingepland op de volgende data: 

Heb je interesse in een implementatienetwerk voor een product dat er niet tussen staat? Geef dit dan per mail door aan Daniëlle Assen. Bij voldoende interesse kan er dan alsnog een netwerk opgestart worden.

 

 

 

 

 

Wat is een implementatienetwerk?

Binnen een implementatienetwerk gaan behandelverantwoordelijken en projectleiders samen met andere organisaties aan de slag met het implementeren van een specifiek KFZ-product. Binnen de netwerken wordt een training gegeven, worden ervaringen uitgewisseld en de ontwikkelaar van het product geeft informatie over de inhoud en de implementatie van het product.

Voor wie is het?

Deelname aan een implementatienetwerk is bedoeld en toegankelijk voor projectleiders en behandelverantwoordelijken die een specifiek KFZ-product willen gaan implementeren of daarmee bezig zijn. 

Wat houdt het precies in?

  • Dag 1: de ontwikkelaar van het product (bij voorkeur) geeft een presentatie waarbij hij/zij ingaat op concrete situaties die bij jullie spelen. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van een projectvoorstel en een projectplan in een training over projectmanagement. Tenslotte vul je een product specifieke implementatiemonitor in waarop de belangrijkste kritische succesfactoren voor de implementatie van het product zijn uitgezet. In een speciaal opgerichte KNAPP groep kun je samenwerken, ervaringen delen en vragen stellen. 
  • Dag 2: de voortgang van de implementatie wordt besproken, ervaringen over het implementatietraject worden uitgewisseld en er vindt verdieping plaats in de vorm van een training veranderkunde. De datum van deze dag wordt tijdens dag 1 afgesproken. 
  • Na circa 6 maanden: deelnemers van het netwerk gaan bij elkaar op bezoek om een ‘review’ te doen en de kunst bij elkaar af te kijken. Tijdens een bezoek op locatie wordt aan de hand van de implementatiemonitor door de deelnemers gekeken hoe de voortgang van de implementatie verloopt. Het resultaat van de review biedt concrete handvaten om de implementatie van het KFZ product gericht te verbeteren op de onderdelen waar nog minder goed op wordt gescoord.

 Meer informatie?
Voor meer informatie kun je mailen naar Daniëlle Assen