Terug

Webinar KFZ Toolbox Middelengebruik

Publicatiedatum: 1 augustus 2022

Uitnodiging namens de ontwikkelaars: Nieuwe KFZ Toolbox webinars!

Op donderdag 13 oktober van 15:00 tot 16:30 uur en donderdag 20 oktober van 14:00 tot 15:30 uur organiseert het projectteam KFZ Toolbox een tweetal nieuwe webinars. De inhoud van de webinars is hetzelfde, alleen gepland op verschillende data. In deze webinars staat de implementatie van de KFZ Toolbox centraal.

 

Misschien heeft u al eens eerder een webinar rondom de KFZ Toolbox gevolgd. De webinars verlopen middels de volgende fasering:

 

Fase 1: Verkenning en voorbereiding (webinars afgelopen april jl.)

Voor iedereen die overweegt met de Toolbox aan de slag te gaan in zijn of haar organisatie. Het eerste webinar was gericht op een korte kennismaking met elkaar en met de toolbox. Aandachtspunten bij implementatie werden besproken, hoe je aan de slag gaat met de materialen, waar je die kan vinden en een aantal randvoorwaarden voor opstart zijn besproken.

 

Fase 2: Aan de slag met implementatie (webinars oktober a.s.)

Voor iedereen die met de toolbox aan de slag gaat. In deze webinars wordt de focus gelegd op implementatie. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaring rondom het inzetten van de toolbox binnen het team of de organisatie. Ook bespreken we implementatievraagstukken waar tegenaan gelopen wordt en geven we tips vanuit onze kant.

 

Fase 3: Verdieping en uitvoering (worden later gepland)

Voor behandelaren en begeleiders in verschillende forensische organisaties die werken met de Toolbox. De focus ligt op de uitvoering, nascholing en dilemma’s waar tegenaan gelopen wordt.

 

In oktober van dit jaar willen we starten met fase 2. Graag nodigen we u hiervoor uit. Wilt u deelnemen? Schrijf u dan in via de volgende link: https://forms.office.com/r/jPWSsTWK0z

 

Een dag voor aanvang van het webinar zult u een Teams-link ontvangen op het door u opgegeven mailadres in het formulier. Aanmelden kan daarom tot een dag voor het webinar plaats vindt. 

 

Voor vragen kunt u altijd mailen naar toolboxKFZ@tactus.nl. Ook kunt u via deze weg een casus aanleveren met uw implementatievraag. Met uw toestemming zullen we deze (geanonimiseerd) bespreken tijdens het webinar.

 

Graag tot dan!

 

Het projectteam KFZ Toolbox

 

Bekijk alle materialen van de Toolbox Middelengebruik op: Doorontwikkeling handelingsprotocol middelengebruik - KFZ