Terugblik Symposium KFZ 2018

Donderdag 20 september vond de derde editie van het symposium KFZ producten plaats. In het voormalig klooster Mariënhof in Amersfoort kwamen KFZ-ambassadeurs, onderzoekers en andere geïnteresseerden bijeen om meer te weten te komen over (bijna) opgeleverde KFZ-producten en hoe deze in de praktijk ingezet kunnen worden. 

Het symposium werd geopend door dagvoorzitter Ruben Maes. Er volgden verschillende pitches vanuit de verschillende aangesloten sectoren bij KFZ.  De sprekers vertelden wat KFZ voor hun sector betekent en wat het hen gebracht heeft.

Na de opening met pitches startten de presentaties over de opgeleverde of bijna opgeleverde KFZ-producten.  In vijf verschillende rondes werden in totaal maar liefst 16 verschillende KFZ-producten gepresenteerd. Deelnemers konden vooraf aangeven bij welke presentaties zij aanwezig wilden zijn. Benieuwd naar de presentaties of wil je een presentatie terugzien? Bekijk ze hier.

Tussen de rondes met product presentaties door was het tijd voor het  intermezzo 'Tekenen en in beweging komen' gegeven door Nicole Strijbos van de Rooyse Wissel. Deelnemers maakten actief kennis met hun eigen voorkeursstijlen voor implementatiegedrag door middel van een werkvorm waarin zij tekeningen moesten maken. Interessant was om het resultaat te bespreken en te analyseren. Begon je ambitieus of juist simpel, kwamen er nieuwe invalshoeken of zoomde je juist in op details, wilde je graag je eigen idee overbrengen of heb je afgestemd op de ander? 

Filmimpressie 
Deze dag gemist of wil je erop terublikken? Bekijk hieronder een korte film-impressie.

Reacties

Na de laatste ronde met product presentaties was het tijd voor de borrel in de binnentuin. Aan de aanwezigen werd gevraagd om een quote, tip of reactie over de dag te geven. 

Hierbij een greep uit de reacties:

  • "Geweldige organisatie, fijn dat er ruimte is voor netwerken en mooie verbinding in thema's"
  • "Leerzaam en interesssant, goede locatie; sfeervol én goed bereikbaar"
  • "Prima georganiseerd symposium. Het ene sluit soms beter aan dan het andere, maar dat blijft lastig. Prachtige locatie en vezorging"
  • "Het is een interessante dag geweest. Ik kan de vertaalslag naar de MO's maken. Bedankt!"
  • "Ontzettend leuke dag met afwisselend programma"

We kijken terug op een zeer geslaagde dag waarvoor we allereerst alle sprekers willen bedanken die deze dag mede tot een succes hebben gemaakt. Daarnaast willen we alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiasme. Met elkaar hebben we er een prachtige dag van gemaakt!