Terug

Implementatienetwerken KFZ

Publicatiedatum: 30 november 2021
Is jouw organisatie bezig met het implementeren van een KFZ-product? En zou je daarbij graag ervaringen van anderen horen en heb je zelf ervaringen te delen? Sluit dan aan bij een implementatienetwerk!
 
Komend jaar gaat KFZ verschillende implementatienetwerken organiseren. Graag horen we voor welke producten daar de meeste behoefte voor is. Laat via de button onder aan de pagina weten voor welke KFZ-product jij graag zou willen deelnemen aan een implementatienetwerk.


Wat is een implementatienetwerk?
Een implementatienetwerk is een netwerk van organisaties die bezig zijn met een zelfde soort implementatie of dit voornemens zijn. De nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen met elkaar om zo van elkaar te leren en elkaar verder te helpen. Het netwerk komt twee maal bij elkaar om gezamenlijk aan de slag te gaan met implementeren.

Wat gaan we doen? 
Tijdens de bijeenkomsten bespreekt het netwerk verschillende vraagstukken die essentieel zijn in het richting geven van een implementatietraject. Hiermee gaan we terug naar de basis: Wat maakt een implementatietraject succesvol? Hoe vlieg je dit aan? Hoe creëer je draagvlak? En hoe baken je je implementatie af? Bij al deze vragen kunnen de deelnemers van elkaar leren en elkaar verder helpen. Daarnaast wordt projectmanagement in een notendop besproken.

Voor wie is het netwerk bedoeld?
Het netwerk is bedoeld voor medewerkers die zich met de implementatie van een KFZ-product in hun organisatie (gaan) bezig houden en hierbij gebruik willen maken van de ervaringen van anderen. Het maakt niet uit of je nog aan de start van het implementatietraject staat of dat deze al in gang is gezet. Er kunnen per organisatie maximaal twee personen aanschuiven. Als je wilt deelnemen, verwachten we een actieve deelname aan het netwerk. 

Wie organiseert het netwerk?
KFZ faciliteert het netwerk en verzorgt de bijeenkomsten. KFZ ondersteunt bij het uitwisselen van ervaringen en legt samen met de organisaties een goede basis voor de implementatie. De verantwoordelijkheid voor de daadwerkelijke implementatie blijft bij de organisatie zelf.

Praktische informatie:
Bij voldoende animo gaat het netwerk van start. We zullen dit per mail met je communiceren. 

Het netwerk bestaat uit twee bijeenkomsten, tussen de bijeenkomsten zit ongeveer 3 maanden. De bijeenkomsten duren ongeveer drie uur en afhankelijk van de maatregelen zullen de bijeenkomsten online of bij het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (Churchilllaan 11 (16e verdieping), Utrecht) plaatsvinden. Ter voorbereiding van het netwerk vragen we je de KFZ Quickscan in te vullen. 

Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@kfz.nl

Laat je interesse weten voor een implementatienetwerk