Terug

Ben jij, of ken jij onze nieuwe KFZ-ambassadeur?

Publicatiedatum: 14 juli 2020

Als ambassadeur van het programma Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ) ben je onderdeel van de innovatiemotor binnen jouw organisatie. Binnen het programma KFZ werkt het hele forensische zorgveld door onderzoek samen aan het verhogen van de kwaliteit en effectiviteit van behandelingen, met als doel: betere zorg en een veiligere samenleving.

Het programma KFZ verbindt en verbreedt, brengt kennis en kunde samen en deelt dit met het hele veld. Om de implementatie van de opgeleverde producten te stimuleren worden binnen instellingen zogeheten KFZ-ambassadeurs aangewezen. Op bestuurlijk niveau (o.a binnen het overkoepelende Forensisch Netwerk) is namelijk afgesproken dat elke zorgaanbieder de plicht heeft om kennis te nemen van de KFZ-producten en om een serieuze afweging te maken of het product binnen de organisatie geïmplementeerd wordt. 

De KFZ-Ambassadeur vervult hierin een belangrijke rol als ‘linking pin’ tussen de organisatie en het programma KFZ. Je bent de contactpersoon voor het programma KFZ, zorgt voor goede communicatie, bent op de hoogte van ontwikkelde producten en brengt dit voor het voetlicht binnen de organisatie. Vanuit het programma KFZ  krijg je goede informatie en ondersteuning, zodat jij kunt zorgen dat jouw organisatie gebruik maakt van alle nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. 

Ben jij of ken jij iemand die als KFZ-ambassadeur voor jouw instelling aan de slag wil? Bekijk het profiel van de ambassadeur of neem contact op via https://kfz.nl/contact